Algemene Informatie:

Calciet Mangano

Calciet is een soort kalksteen ook wel Kalkspaat genoemd. Het is een vorm van natuurlijk Calciumcarbonaat. Het is een veelvoorkomend mineraal en komt in vele verschillende kleuren voor. Vanwege zijn zachtheid is deze steen goed te bewerken.

Ook Marmer is Calciet. Dit ontstaat onder grote druk door het inklinken en herkristalliseren van Calciet. Calciet is tegenwoordig een hoofdbestanddeel van glasvezel, glaswol en optisch glas. 

In de Middeleeuwen werden zuivere Calciet kristallen gebruikt in de glasmakerij. Zuivere Calciet en kalk worden al duizenden jaren gebruikt in de volksgeneeskunst. Het werd voornamelijk ingezet bij huidziekten, gezwellen, wratten en etterende wonden. 

De kleur van deze steen is roze met een beetje wit.

De Mangaan in de Calciet Mangano geeft de roze kleur aan de steen, vandaar de naam Mangano. De chemische samenstelling van deze Calcietsoort is dus ook anders dan de andere Calcietsoorten.

Brekingsindices: 1,486 - 1,66
Chakra: Hart chakra
Chemische eigenschappen: Ca, (MN) CO3
Dichtheid: 2,71 kg/dm3
Kleur: roze, wit
Etymologie: De naam Calciet komt uit het Latijn, Calx, Calcis ('kalk'). Het woorddeel 'spaat' uit de benaming Kalkspaat, komt uit het Duits 'spalten'. Dit betekent splijten. Dit omdat Calciet erg makkelijk splijt. De Mangaan in de Calciet Mangano geeft de roze kleur aan de steen, vandaar de naam Mangano.
Hardheid: 3
Splijting: Perfect, [1011]
steensoort: Carbonaten
Toepassingen: Te dragen als sieraad, op de huid of als knuffelsteen.
Transparantie: Doorzichtig tot opaak.
Typen: Calciet Mangano is een Calciet soort.
Verzorging: Calciet kan op alle standaard manieren worden gereinigd en opgeladen. Het beste is deze niet te lang in water te laten stil liggen.
Vindplaats: Calciet wordt over de hele wereld gevonden. Belangrijke vindplaatsen van de Calciet Mangano zijn: Brazilië, USA, België, Duitsland, Italië, Mexico.
Werking geestelijk:

* Werkt in op je hart
* Helpt omgaan met verdriet en trauma's
* Helpt om van jezelf te houden en jezelf te accepteren
* Vermindert zorgen en spanningen

Werking lichamelijk:

* Positieve invloed op je hart
* Geeft je extra lucht
* Werkt spierontspannend
* Positieve invloed op de bloedsomloop, de longen en je botten