Lapis Lazuli

Lapis is een licht tot donkerblauwe steen met ‘sterretjes’ van Pyriet. De blauwe (azul) kleur van de hemel gecombineerd met lichtjes van Pyriet symboliseren de flonkerende sterren aan het firmament samen met de Goddelijke macht.
Een van de oudste opgravingen van Lapis voorwerpen dateert van vóór 3300 v.Chr.! De prachtige blauwe steen werd vooral gebruikt in amuletten, scarabeeën en zegels. Cleopatra schijnt gemalen Lapis als oogschaduw te hebben gebruikt.
Marco Polo vond op zijn reizen in 1271 mijnen in Siberië en Afghanistan waar Lapis al eeuwen opgegraven werd. Van daar uit heeft de koningsblauwe steen zijn weg over de hele wereld gevonden. In veel kerken en paleizen in Rusland kunnen prachtige voorbeelden van Lapis versieringen worden bewonderd. Catharina de Grote, Tsarina van Rusland, van 1762 tot 1796, liet de wanden van een balzaal in haar zomerpaleis, in het huidige Poesjkin, inleggen met Lapis en Barnsteen.
Lapis bestaat tussen 25 tot 40% uit Lazuriet. De meeste Lapis soorten bevatten ook Calciet, Sodaliet en Pyriet. Lapis betekent ‘steen’ in Latijn, Lazuli komt oorspronkelijk uit het Perzisch en betekent ‘hemel’.

Het is de steen van de vriendschap.

Kleur: blauw
Sterrenbeeld: Maagd, Steenbok, Waterman
Werking geestelijk:

* helpt bij depressiviteit en angsten
* maakt opgewekt

Werking lichamelijk:

* helpt bij nervositeit en nagelbijten
* verzacht gevolgen van een beroerte
* bij hartklachten en hartkloppingen